Stalklimaat

Een aangenaam klimaat is niet alleen voor mensen heel wenselijk. Namelijk, uw dieren vinden het ook heerlijk als er goed stalklimaat in hun huis heerst. Niet alleen is een goed klimaat comfortabel voor uw vee, het heeft ook nog eens een grote impact op de gezondheid van zowel koe als kalf. Een slecht geventileerde stal kan zorgen voor hittestress en luchtwegproblemen bij uw melkvee. Hittestress is een index dat gevormd wordt door zowel temperatuur en luchtvochtigheid. Een te hoge index zorgt voor stress en een verminderde voeropname. Dit heet directe impact op zowel de melkproductie van het koe als het ongeboren kalf.

Kalveren die voor de geboorte al blootgesteld zijn aan hittestress hebben een minder goede groei en dus een minder melkproductie op latere leeftijd. U kunt op een aantal manier het klimaat waarborgen in uw stal. Om er voor te zorgen dat de temperatuur aangenaam is en de luchtvochtigheid niet te hoog kunt u bij Schrijver diverse ventilatoren en stalgordijnen vinden. Afhankelijk van het type stal bieden we vervolgens een ventilatieplan op maat. Dit kan zowel rundvee als voor kippen, paarden of varkensstallen.

Stalklimaat voor uw koeien

Een aantal jaar geleden zijn we het project ‘Koele Koeien’ gestart. We begrijpen het belang van een goed klimaat in uw stal en daarom hebben wij ons gespecialiseerd op stalventilatie en stalkoeling. Om uw stalklimaat zo goed mogelijk te kunnen controleren biedt Schrijver producten aan op het gebied van:

Schrijver Tips voor een goed stalklimaat

Tip 1:

Tijdens de warme zomerdagen is het soms heel lastig om de temperatuur op het juiste peil te houden. Om er voor te zorgen dat hittestress geen kans krijg kunt u door middel van nevelkoeling tegen een lage investering al een goede koeling realiseren.

Tip 2:

Let extra goed op de temperatuur en ventilatie van uw jongveestal of kalverhuisvesting. Kalveren zijn extra kwetsbaar voor luchtwegproblemen en voelen zich comfortabel rond de 15 graden Celsius. Zorg er dus voor dat zowel in de winter als zomer een goed klimaat heerst.

Tip 3:

Kijk bij aanschaf van ventilatie goed naar de inrichting van uw stal. Staan er niet teveel objecten tussen de koeien en de ventilatie? Zo ja, misschien is dan dwarsventilatie een betere oplossing.

Download informatiefolder: Koele Koeien

Koele koeien - Schrijver Stalinrichting

567A2767-1_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Wilt u weten hoe u een optimaal stalklimaat kunt bereiken? Onze specialisten vertellen u er graag meer over

Neem contact op

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?