Buisventilatie kalveren

Naast de ‘traditionele’ ventilatoren is Schrijver Stalinrichting ook exclusief dealer van de buisventilatie van Dr. Knopf & Oswald. Deze systemen komen al regelmatig voor in Duitsland en de VS, én begint nu ook in opkomst te komen in Nederland. Deze stalventilatie werkt volgens het principe van overdrukventilatie. Frisse lucht van buiten wordt via een ventilator door de buis heen geblazen. Doordat hier overdruk optreed verlaat de lucht de buis via de op maat gemaakte gaten. Op deze manier kunt u de gehele stal ventileren en de luchtvochtigheid omlaag brengen. Dit zorgt voor minder luchtwegziekten en een gezonder klimaat.

Vrijblijvende offerte

Hoe werkt een buisventilatie?

Er wordt frisse lucht van buiten aangezogen wat zorgt voor overdruk. Via de nozzles wordt de frisse lucht vervolgens verspreidt in de stal of kalverhuisvesting. De nozzles van het buisventilatiesysteem van Dr. Knopf & Oswald kunnen individueel gericht worden op het kalf, om het effect te maximaliseren. Het gatenpatroon van de buisventilatie wordt berekend aan de hand van uw situatie om een maximaal effect te kunnen bereiken.

Waarom buisventilatie?

Bij mechanische koelingssystemen staat de lucht dicht bij de grond vaak stil. Daarnaast bevat deze lucht vaak meer bacteriën. Met behulp van een buisventilatiesysteem van Dr. Knopf & Oswald wordt dit opgelost. Bovendien is dit buisventilatiesysteem eenvoudig te monteren in een stal én in onze kalverhuisvestingen.

Bij jongvee opfok zijn longinfecties doodsoorzaak nummer 2. Deze longinfecties worden vaak veroorzaakt door vervuilde lucht die hoge concentraties ammoniak en ziektekiemen bevatten. Daarnaast geven koeien die als kalf een longziekte hebben gehad 20% minder melk. Daarom is een buisventilatiesysteem een heel goede en economisch aantrekkelijke manier om dit te voorkomen.

Meer info?

productsheet – Buisventilatie

Verkoop-Marc_263x300_acf_cropped-2

Contact met een specialist

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en laat u adviseren

Neem contact op

Frisse lucht in de winter & koeling in de zomer in uw kalverstal?

De Combi-buisventilatie van Dr. Knopf & Oswald is de oplossing voor koeling in de zomer en frisse lucht in de winter voor uw kalveren, zonder dat het tocht.

Meer weten over de Combi-buisventilator van Dr. Knopf & Oswald? Lees hier meer of bekijk de video

Ik wil meer weten

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting