Buisventilatie kalveren

Naast de ‘traditionele’ (kooi)ventilatoren biedt Schrijver ook buisventilatiesystemen van Dr. Knopf & Oswald aan. Schrijver is exclusief dealer van de Dr. Knopf & Oswald buisventilatiesystemen in Nederland. Buisventilatiesystemen worden al heel veel in de VS gebruikt, inmiddels is het ook in opkomst in Nederland.

Door de toevoer van frisse lucht worden luchtweginfecties voorkomen en helpt het tegen hittestress bij hoge temperaturen. De buisventilatie van Dr. Knopf & Oswald zorgt voor een constante toevoer van frisse lucht in de stal en daarbij brengt het de luchtvochtigheid in de stal omlaag. Dit resulteert in een gezondere en comfortabelere leefomgeving voor het kalf of de koe.

Hoe werkt een buisventilatie?

Er wordt frisse lucht van buiten aangezogen wat zorgt voor overdruk. Via de nozzles wordt de frisse lucht vervolgens verspreidt in de stal of kalverhuisvesting. De nozzles van het buisventilatiesysteem van Dr. Knopf & Oswald kunnen individueel gericht worden op het kalf, om het effect te maximaliseren. Het gatenpatroon van de buisventilatie wordt berekend aan de hand van uw situatie om een maximaal effect te kunnen bereiken.

Waarom buisventilatie?

Bij mechanische koelingssystemen staat de lucht dicht bij de grond vaak stil. Daarnaast bevat deze lucht vaak meer bacteriën. Met behulp van een buisventilatiesysteem van Dr. Knopf & Oswald wordt dit opgelost. Bovendien is dit buisventilatiesysteem eenvoudig te monteren in een stal én in onze kalverhuisvestingen.

Bij jongvee opfok zijn longinfecties doodsoorzaak nummer 2. Deze longinfecties worden vaak veroorzaakt door vervuilde lucht die hoge concentraties ammoniak en ziektekiemen bevatten. Daarnaast geven koeien die als kalf een longziekte hebben gehad 20% minder melk. Daarom is een buisventilatiesysteem een heel goede en economisch aantrekkelijke manier om dit te voorkomen.

Meer info?

productsheet – Buisventilatie

Verkoop-Marc_263x300_acf_cropped-2

Contact met een specialist

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en laat u adviseren

Neem contact op

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting