Buisventilatie

Naast de ‘traditionele’ ventilatoren is Schrijver Stalinrichting ook exclusief dealer van de buisventilatie van Dr. Knopf & Oswald. Deze systemen komen al regelmatig voor in Duitsland en de VS, én begint nu ook in opkomst te komen in Nederland. Deze stalventilatie werkt volgens het principe van overdrukventilatie. Frisse lucht van buiten wordt via een ventilator door de buis heen geblazen. Doordat hier overdruk optreed verlaat de lucht de buis via de op maat gemaakte gaten. Op deze manier kunt u de gehele stal ventileren en de luchtvochtigheid omlaag brengen. Dit zorgt voor minder luchtwegziekten en een gezonder klimaat.

Hoe werkt een buisventilatie?

Er wordt frisse lucht van buiten aangezogen wat zorgt voor overdruk. Via de nozzles wordt de frisse lucht vervolgens verspreidt in de stal. De nozzles van het buisventilatiesysteem van Dr. Knopf & Oswald kunnen individueel gericht worden, om het effect te maximaliseren. Het gatenpatroon van de buisventilatie wordt berekend aan de hand van uw situatie om een maximaal effect te kunnen bereiken.

Waarom buisventilatie?

Bij mechanische koelingssystemen staat de lucht dicht bij de grond vaak stil. Daarnaast bevat deze lucht vaak meer bacteriën. Met behulp van een buisventilatiesysteem van Dr. Knopf & Oswald wordt dit opgelost. Bovendien is dit buisventilatiesysteem eenvoudig te monteren in een stal én in onze kalverhuisvestingen.

Bij jongvee opfok zijn longinfecties doodsoorzaak nummer 2. Deze longinfecties worden vaak veroorzaakt door vervuilde lucht die hoge concentraties ammoniak en ziektekiemen bevatten. Daarnaast geven koeien die als kalf een longziekte hebben gehad 20% minder melk. Daarom is een buisventilatiesysteem een heel goede en economisch aantrekkelijke manier om dit te voorkomen.

Vrijblijvende offerte

productsheet – Buisventilatie

567A2767-1_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en laat u adviseren

Neem contact op

Buisventilatie Categorieën:

Buisventilatie kan op verschillende manieren worden ingezet; In de melkveestal, kalverstal en in de wachtruimte. Dr. Knopf & Oswald heeft hier verschillende producten voor ontwikkeld:

Buisventilatie Melkveestal

Met de buisventilatie van Dr. Knopf & Oswald zorgt u voor een constante toevoer van frisse lucht in uw melkveestal. Met buisventilatie wordt de 'oude vieze' lucht uit de stal gedrukt en komt nieuwe frisse lucht de stal in. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie bent u nooit afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bekijk product

Combi Buisventilator

Heeft u problemen om uw kalverstal 's zomers koel te krijgen en 's winters te voorzien van voldoende frisse lucht zonder dat het tocht? De Combi buisventilator is speciaal ontworpen om dit probleem op te lossen. Deze buisventilator van Dr. Knopf & Oswald werkt op basis van temperatuur. Wanneer de temperatuur daalt of stijgt past de Combi buisventilator zich aan, aan de situatie.

Bekijk product

Buisventilatie Kalverstal

Voorkom hittestress en zorg voor een constante toevoer van frisse lucht zonder tocht voor uw jongvee.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?