Buisventilatie

Een optimaal stalklimaat

Een goede leefomgeving en een goed stalklimaat zorgen voor betere melkprestaties. Een stalklimaat met hoge concentraties ziektekiemen en ammoniak resulteert vaak in longinfecties. Daarnaast zorgt hittestress ervoor dat koeien minder voer opnemen en de melkprestaties achteruitgaan. Naast de bekende bekende ventilatiesystemen biedt Schrijver ook buisventilatie aan.

Dit systeem kan in zowel de melkveestal als in kalverboxen worden toegepast. Doordat de richting van elke opening van de luchtslang individueel in te stelling is kunt u zelf de luchtstroom bepalen. Het gatenpatroon van de buisventilatie wordt berekend aan de hand van uw situatie om een maximaal effect te kunnen bereiken. De slangen zijn te verkrijgen met enkele of dubbele opening

Buisventilatie | Schrijver Stalinrichting

Verkoop-Harry-2_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Wilt u graag meer weten over buisventilatie? Onze specialisten vertellen u er graag meer over

Neem contact op

De boer aan het woord

Buisventilatie is op verschillende manieren toe te passen in de stal. Zo is er een speciaal ventilatiesysteem voor in de melkstal. Deze zorgt voor frisse lucht tijdens het melken. Het beschermt hiermee uw eigen gezondheid en zorgt voor meer frisse lucht bij het vee.

De buisventilatie van Knopf & Oswald is speciaal ontwikkeld tegen hittestress en is beschikbaar voor enkele of dubbele rij ligboxen. De buisventilatie zorgt voor meer frisse lucht in de stal. Daarnaast zorgt het ervoor dat er geen besmette lucht wordt gecirculeerd door de stal.

Herman Kleinjan deelt graag zijn ervaring met onze ventilatie!.

Hoe werkt het?

Een geluidsarme ventilator aan de buitenkant van de stal of kalverbox zuigt als het ware constant verse buitenlucht aan. Hierdoor wordt overdruk gecreëerd in de buis. De enige manier waarop deze druk kan ontsnappen is via de gaten in de slurf. Op deze manier wordt de gehele luchtinhoud zo’n 4 keer per door de hele stal geblazen.

Waarbij mechanische ventilatiesystemen het wel fris oogt in stal kan de lucht lager bij de grond nog stil staan. Dit wilt u natuurlijk niet, aangezien dit ook bacteriën kan bevatten. Buisventilatie kan tot wel 50 cm boven de grond ventileren, precies waar uw kalveren liggen. Om toch bij jongvee de juiste windsnelheid te generen wordt wel aangeraden om dan wel, een open nok, of een kleine ventilator boven in de stal te hangen.

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting