Buisventilatie

Een optimaal stalklimaat met buisventilatie

Om uw koeien en kalveren optimaal te kunnen laten presteren is een goed stalklimaat van groot belang. Een stalklimaat met hoge concentraties ziektekiemen en ammoniak resulteert vaak in longinfecties. Daarnaast zorgt hittestress ervoor dat koeien minder voer opnemen waardoor de melkprestaties achteruitgaan. Met name in de warme zomerdagen is het dus extreem belangrijk dat de ventilatie goed op order is in uw stal. Naast de bekende ventilatiesystemen biedt Schrijver ook buisventilatie van onze partner Knopf & Oswald aan.

Door middel van overdruk in de buis wordt door de kleine nozzles frisse lucht naar uw koeien of kalveren geblazen. Op deze manier wordt ieder gaatje van uw stal gevuld met verse lucht. Het gatenpatroon van de buisventilatie wordt berekend aan de hand van uw situatie om een maximaal effect te kunnen bereiken. De slangen zijn te verkrijgen met enkele of dubbele opening

Buisventilatie | Schrijver Stalinrichting

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Verkoop-Harry-2_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Wilt u graag meer weten over buisventilatie? Onze specialisten vertellen u er graag meer over

Neem contact op

Hoe werkt buisventilatie?

Door middel van een geluidsarme ventilator aan de buitenkant van de stal of kalverbox wordt constant verse lucht naar binnen gezogen. Hierdoor wordt in de buis overdruk gecreƫerd. Dankzij de kleine nozzles in de buis kan deze verse lucht vervolgens uit de buis ontstoppen er richting uw vee geblazen worden.

Het verschil met mechanische stalventilatie zit hem in het feit dat bij stalventilatie de lucht laag aan de grond nog wel een stil wil blijven hangen. Dit wilt u natuurlijk niet, aangezien dit ook bacteriƫn kan bevatten. Buisventilatie kan tot wel 50 cm boven de grond ventileren, precies waar uw kalveren liggen. Om toch bij jongvee de juiste windsnelheid te generen wordt wel aangeraden om dan wel, een open nok, of een kleine ventilator boven in de stal te hangen.

De boer aan het woord

Buisventilatie is op verschillende manieren toe te passen in de stal. Zo is er een speciaal ventilatiesysteem voor in de melkstal. Deze zorgt voor frisse lucht tijdens het melken. Het beschermt hiermee uw eigen gezondheid en daarnaast zorgt het ventilatiesysteem voor meer frisse lucht bij het vee.

De buisventilatie van Knopf & Oswald is speciaal ontwikkeld tegen hittestress en is beschikbaar voor enkele of dubbele rij ligboxen. Daarnaast kan het zelfs gemonteerd worden in uw kalverboxen Ook zorgt het ervoor dat er geen besmette lucht wordt gecirculeerd door de stal.

Herman Kleinjan deelt graag zijn ervaring met onze ventilatie!.

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting