Buisventilatie

Een optimaal stalklimaat met buisventilatie

Om uw koeien en kalveren optimaal te kunnen laten presteren is een goed stalklimaat van groot belang. Een stalklimaat met hoge concentraties ziektekiemen en ammoniak resulteert vaak in longinfecties. Daarnaast zorgt hittestress ervoor dat koeien minder voer opnemen waardoor de melkprestaties achteruitgaan. Met name in de warme zomerdagen is het dus extreem belangrijk dat de ventilatie goed op order is in uw stal. Naast de bekende ventilatiesystemen biedt Schrijver ook buisventilatie van onze partner Knopf & Oswald aan.

Door middel van overdruk in de buis wordt door de kleine nozzles frisse lucht naar uw koeien of kalveren geblazen. Op deze manier wordt ieder gaatje van uw stal gevuld met verse lucht. Het gatenpatroon van de buisventilatie wordt berekend aan de hand van uw situatie om een maximaal effect te kunnen bereiken. De slangen zijn te verkrijgen met enkele of dubbele opening

Ons assortiment

Vrijblijvende offerte

Verkoop-Harry-2_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Wilt u graag meer weten over buisventilatie? Onze specialisten vertellen u er graag meer over

Neem contact op

Hoe werkt buisventilatie?

Door middel van een geluidsarme ventilator aan de buitenkant van de stal of kalverbox wordt constant verse lucht naar binnen gezogen. Hierdoor wordt in de buis overdruk gecreƫerd. Dankzij de kleine nozzles in de buis kan deze verse lucht vervolgens uit de buis ontstoppen er richting uw vee geblazen worden.

Het verschil met mechanische stalventilatie zit hem in het feit dat bij stalventilatie de lucht laag aan de grond nog wel eens stil wil blijven hangen. Dit wilt u natuurlijk niet, aangezien dit ook bacteriƫn kan bevatten. Buisventilatie kan tot wel 50 cm boven de grond ventileren, precies waar uw kalveren liggen. Om toch bij jongvee de juiste windsnelheid te generen wordt wel aangeraden om dan wel, een open nok, of een kleine ventilator boven in de stal te hangen.

Buisventilatie | Schrijver Stalinrichting

Brochure

Lees alles over de voordelen van buisventilatie in de Nederlandse folder.

Download productsheet

Vrijblijvende offerte

Buisventilatie plan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

buisventilatie

Ons assortiment

Buisventilatie Melkveestal

Met de buisventilatie van Dr. Knopf & Oswald zorgt u voor een constante toevoer van frisse lucht in uw melkveestal. Met buisventilatie wordt de 'oude vieze' lucht uit de stal gedrukt en komt nieuwe frisse lucht de stal in. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie bent u nooit afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bekijk product

Combi Buisventilator

Heeft u problemen om uw kalverstal 's zomers koel te krijgen en 's winters te voorzien van voldoende frisse lucht zonder dat het tocht? De Combi buisventilator is speciaal ontworpen om dit probleem op te lossen. Deze buisventilator van Dr. Knopf & Oswald werkt op basis van temperatuur. Wanneer de temperatuur daalt of stijgt past de Combi buisventilator zich aan, aan de situatie.

Bekijk product

Buisventilatie Kalverstal

Voorkom hittestress en zorg voor een constante toevoer van frisse lucht zonder tocht voor uw jongvee.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?