Kalverhuisvesting

Kunststof kalverboxen en kalverhokken

Kalveren worden geboren zonder goed ontwikkeld immuunsysteem. Om er voor te zorgen dat infecties minder kans hebben zijn goede kalverhokken en kalverboxen van essentieel belang. In de eerste 8 weken maakt een kalf de meeste uierweefsels aan, wat uiteindelijk tot een hogere melkproductie leidt. Echter, een slechte zorg in deze periode werkt averechts en zorgt voor een verminderde groei en een lagere toekomstige melkproductie. Op basis van deze gedachte hebben wij onder ons merk Topcalf , kalverhokken ontworpen. Onze boxen zijn mobiel doordat ze met wielen of heftruckslede zijn uitgerust. Bij Topcalf staan kalfcomfort en arbeidsgemak centraal. Vanuit deze gedachte worden onze (mobiele) kalverboxen en kalverhutten ontworpen en geproduceerd.

BEKIJK DE KALVERHUISVESTING VAN TOPCALF

groepshok kalveren

Afmetingen kalverhokken

Bij Schrijver vindt u diverse soorten en afmetingen boxen. Zowel voor eenlingboxen als groepshokken voor kalveren. Standaard is de afmeting van een kalverhut 100 bij 162,50 cm. Echter zijn bij ons ook XXL kunststof kalverboxen en kalverhokken te koop. Zowel de XL als de XXL modellen voldoen allen aan de door de regering gestelde voorwaarden. Daarnaast zijn al onze kalverhokken mobiel en uitgerust met een geïsoleerd dak om ook tijdens de warme en koude dagen een goed klimaat te bieden. Ook qua voeding zit u bij ons goed. Onze hokken kunnen namelijk simpel uitgerust worden met speenemmers, drinkschalen of hooiruiven. Een speenemmer heeft als voordeel dat kalveren direct getraind worden om te drinken.

Groepshok kalveren

Na de eerste 8 dagen kunt u uw kalveren in groepshuisvesting plaatsen. Daarom vindt u bij ons, naast eenlingboxen, ook groepshokken. Dit kunt u op 2 manieren regelen. Ten eerste, door middel van de uitneembare tussenwand in onze grotere hokken. Slim en eenvoudig transformeert u uw kalverhut in een groepshok. Ten tweede bieden wij vaste en mobiele groepshokken aan, tevens uit te breiden met een uitloop.

Op gebied van reiniging heeft Topcalf een nieuwe innovatie op de markt gebracht: Easy-clean systeem. Dit systeem uitgerust met kunststof wanden, individueel kantelbare bodems en gier-opvangbakken onder de ligplek. Om te blijven innoveren werken wij samen met verschillende partijen zoals veeartsen, veevoeders, leveranciers, hogescholen/universiteiten en natuurlijk met onze klanten. Hierbij testen wij onze producten en doen wij onze eigen onderzoeken op het gebied van klimaat, ammoniak en voeropname.

Bent u benieuwd naar de prijs van onze kalverboxen? Of wilt u graag een oplossing op maat? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Bekijk het productaanbod van Topcalf (onder de foto’s):

Verkoop-Harry-2_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Onze specialisten helpen u graag bij het vinden van de juiste kalverhuisvesting voor uw situatie

Neem contact op

Product aanbod Topcalf

Topcalf kalverstal boxen

De Topcalf kalverstal boxen zijn kalverboxen in een vaste opstelling voor de kalverstal. Je begint met een basisbox waarna deze verder uitgebouwd kan worden met aanbouwboxen. De aanbouwboxen worden gevormd door extra tussenwanden en voorhek toe te voegen.

Bekijk product

Topcalf Mono Kalverbox

De Topcalf mono kalverbox is de ideale mobiele kalverhuisvesting en kan dankzij zijn 4 zwenkwielen eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de kunststof wanden en roosters is de kalverbox zeer eenvoudig schoon te maken.

Bekijk product

Topcalf First Care Afkalfbox

De First Care box van Topcalf is de ideale mobiele afkalfbox. Door de tweedelige zijwand kan deze multifunctionele kalverbox als afkalfbox én als normale eenlingbox worden gebruikt, door de bovenste helft van de zijwand terug te plaatsen. Door de zwenkwielen is de kalverbox makkelijk te verplaatsen.

Bekijk product

Topcalf Mono Bio

De Mono Bio kalverbox is onderdeel van de Bio-line van Topcalf. Dit betekent dat deze Bio kalverbox voldoet aan de Europese richtlijnen voor Bio melkveehouderijen. Deze kalverbox kenmerkt zich door zijn zeer grote ligoppervlak en beweegruimte.

Bekijk product

Topcalf Duo Kalverbox

Deze robuuste mobiele kalverbox Duo van Topcalf is een kalverbox voor 2 kalveren. De kalverbox is gemaakt van kunststof zijwanden en zijn daardoor eenvoudig te reinigen. De boxen zijn makkelijk verplaatsbaar met de hand óf machine dankzij de zwenkwielen en/of palletkokers.

Bekijk product

Topcalf Duo-flex Kalverbox

De Flexline boxen van Topcalf maken het mogelijk om eenlingboxen te combineren met groepshuisvestingen. Door de uitneembare tussenwand kunnen de eenlingboxen van de Topcalf Duo-Flex verandert worden naar een groepshuisvesting.

Bekijk product

Topcalf Duo Easy-clean XXL

Het Topcalf Duo Easy-clean XXL kalverhok is een kalverbox voor 2 kalveren en is uitgerust met het innovatieve Easy-clean systeem. Met behulp van dit systeem kan de bodem in een handomdraai draaibaar worden gemaakt. Met dit systeem behoort het uitmesten met de hand tot het verleden!

Bekijk product

Topcalf Trio kalverbox (zonder dak)

De Topcalf Trio kalverbox zonder dak is een robuuste kalverbox op 4 grote wielen en is een goede oplossing voor flexibele binnenhuisvesting. Deze kalverbox kan zowel van de voor- als achterzijde worden verplaatst dankzij de lepelkokers in het frame.

Bekijk product

Topcalf Trio Kalverbox

De Topcalf Trio kalverbox is een kalverhuisvesting geschikt voor 3 kalveren. Door de uitneembare tussenwanden zijn de eenlingboxen eenvoudig te veranderen naar een groepshok voor kalveren. De Topcalf Trio kalvebox is voorzien van een heftruck slede, dus de box kan makkelijk worden verplaatst met bijvoorbeeld een shovel.

Bekijk product

Topcalf Trio Easy-clean kalverbox

De Topcalf Trio Easy-clean is een trio box, uitgerust met het door Topcalf ontwikkelde Easy-clean systeem. Met dit systeem kunnen de individuele bodems eenvoudig worden gekiept en kunnen de boxen makkelijk worden uitgemest. Daarnaast is ook deze box uitgerust met uitneembare tussenwanden.

Bekijk product

Topcalf Quattro Kalverbox

De Topcalf Quattro kalverbox is geschikt voor 4 kalveren. Door de heftruck slede is ook deze box eenvoudig te verplaatsen. De uitneembare tussenwanden maken het mogelijk om de box te veranderen naar een groepshok voor kalveren. Daarnaast isoleert de box tegen kou en is het uitgerust met elektriciteit en verlichting.

Bekijk product

Topcalf Quinto kalverbox

De Topcalf Quinto kalverbox is een kalverbox geschikt voor 5 kalveren. De uitneembare tussenwanden maken het mogelijk om van de eenlingboxen een groepshok te maken. De Quinto box is ondanks zijn grootte eenvoudig te verplaatsen, goed geïsoleerd en volledig uitgerust met elektriciteit en verlichting.

Bekijk product

Topcalf Groepshok

In de eerste weken van het leven van een kalf wordt het gescheiden van de moeder en in een eenlingbox geplaatst. Echter om de sociale vaardigheden te trainen mogen ze na een tijd bij de andere kalveren geplaatst worden. Om deze reden zijn de groepshokken van Topcalf zijn uitermate geschikt voor het verblijf van kalveren tussen de 4 en 12 weken oud.

Bekijk product

Groepshok Easy-clean

Het groepshok Easy-clean is een groepshok uitgerust met het Easy-clean systeem. Deze uitvoering van het groephsok beschikt over 2 wielen aan de achterzijde en kan hierdoor rollend worden verplaatst. De klapbare achterzijde van het groepshok Easy-clean maakt het mogelijk om het groepshok eenvoudig te reinigen en weer in te strooien!

Bekijk product

Vast Groepshok

Ons nieuwste groepshok voor kalveren is het meest complete groepshok voor het huisvesten van kalveren in groepen. Deze groepshokken van Topcalf zijn 5 meter lang en 3,25 meter breed en ontworpen met oog op de nieuwe PlanetProof richtlijnen. De groepshokken zijn daarbij van alle gemakken voorzien.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?