Kalverhuisvesting

Waarom is kalverhuisvesting van belang?

Er zijn een aantal redenen waarom een goede kalverhuisvesting van essentieel belang is. Net zoals alle pasgeborenen hebben kalveren speciale aandacht nodig. Zo zijn kalveren in hun eerste levensfase het meest kwetsbaar. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat de eerste levensweken van een kalf een grote impact hebben op de melkproductie op latere leeftijd. Om uw kalveren de beste zorg mogelijk te geven helpen wij graag de best mogelijke huisvesting te realiseren. Namelijk, comfortabele en eenvoudig schoon te maken kalverhokken. Omdat we geloven dat kalveropfok speciale aandacht verdiend heeft Schrijver het merk Topcalf in het leven geroepen.

Bij de ontwikkeling van onze producten staan hygi├źne, dierenwelzijn, het klimaat en arbeidsgemak altijd centraal. Deze factoren zorgen ervoor dat een kalf optimaal kan groeien in de eerste levensfase. Onze kalverboxen en kalverhutten voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving.

Bij de kalverhuisvestingen van Topcalf liggen de kalveren nooit direct op de grond. De kalverboxen en kalverhuizen zijn altijd makkelijk te verplaatsen en daarnaast kenmerkt de kalverhuisvesting van Topcalf zich door de hoge kwaliteit en mate van duurzaamheid.

De nieuwste innovatie van Topcalf is het Easy-clean systeem. De kalverhuisvestingen met dit systeem zijn uitgerust met individueel kantelbare bodems en gier-opvangbakken onder de ligplek. Om te blijven innoveren werken wij samen met verschillende partijen zoals veeartsen, veevoeders, leveranciers, hogescholen/universiteiten en natuurlijk met onze klanten. Hierbij testen wij onze producten en doen wij onze eigen onderzoeken op het gebied van klimaat, ammoniak en voeropname.

Bekijk de kalverhuisvesting van Topcalf:

kalverhok leasen

Verkoop-Harry-2_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Onze specialisten helpen u graag bij het vinden van de juiste kalverhuisvesting voor uw situatie

Neem contact op

Topcalf Grondhokken

De Topcalf grondhokken zijn kalverboxen in een vaste opstelling. Je begint met een basisbox waarna deze verder uitgebouwd kan worden met aanbouwboxen. De aanbouwboxen worden gevormd door extra tussenwanden en voorhek toe te voegen.

Bekijk product

Topcalf Mono Kalverbox

De mono kalverbox is de ideale mobiele kalverhuisvesting en kan dankzij zijn 4 zwenkwielen eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de kunststof wanden en roosters is de kalverbox zeer eenvoudig schoon te maken.

Bekijk product

Topcalf Mono Easy-Clean kalverbox

Met deze box is uitmesten met de hand verleden tijd. De bodem is draaibaar, waardoor het strobed in ├ę├ęn keer gelost kan worden. De kalverbox is eenvoudig te verplaatsen door de zwenkwielen en i.c.m. de kunststof wanden eenvoudig te reinigen.

Bekijk product

Topcalf Duo Kalverbox

Deze robuuste mobiele kalverbox Duo van Schrijver is een kalverbox voor 2 kalveren. De kalverbox is gemaakt van kunststof zijwanden en zijn daardoor eenvoudig te reinigen. De boxen zijn makkelijk verplaatsbaar met de hand ├│f machine dankzij de zwenkwielen en/of palletkokers.

Bekijk product

Topcalf Duo-flex Kalverbox

De Flexline boxen van Topcalf maken het mogelijk om eenlingboxen te combineren met groepshuisvestingen. Door de uitneembare tussenwand kunnen de eenlingboxen van de Topcalf Duo-Flex verandert worden naar een groepshuisvesting.

Bekijk product

Topcalf Duo met vast dak

De Topcalf Duo met vast dak is een robuuste kalverbox voor 2 kalveren. De tussenwand is uitneembaar en daardoor is deze box te veranderen naar een groepshuisvesting. De box is goed geïsoleerd en uitgerust met elektriciteit en verlichting. Bovendien is de box eenvoudig te verplaatsen en schoon te maken.

Bekijk product

Topcalf Trio Kalverbox

De Topcalf Trio kalverbox is een kalverhuisvesting geschikt voor 3 kalveren. Door de uitneembare tussenwanden zijn de eenlingboxen eenvoudig te veranderen naar een groepshok voor kalveren. De Topcalf Trio kalvebox is voorzien van een heftruck slede, dus de box kan makkelijk worden verplaatst met bijvoorbeeld een shovel.

Bekijk product

Topcalf Trio Easy-clean kalverbox

De Topcalf Trio Easy-clean is een trio box, uitgerust met het door Topcalf ontwikkelde Easy-clean systeem. Met dit systeem kunnen de individuele bodems eenvoudig worden gekiept en kunnen de boxen makkelijk worden uitgemest. Daarnaast is ook deze box uitgerust met uitneembare tussenwanden.

Bekijk product

Topcalf Quattro Kalverbox

De Topcalf Quattro kalverbox is geschikt voor 4 kalveren. Door de heftruck slede is ook deze box eenvoudig te verplaatsen. De uitneembare tussenwanden maken het mogelijk om de box te veranderen naar een groepshok voor kalveren. Daarnaast isoleert de box tegen kou en is het uitgerust met elektriciteit en verlichting.

Bekijk product

Topcalf Quinto kalverbox

De Topcalf Quinto kalverbox is een kalverbox geschikt voor 5 kalveren. De uitneembare tussenwanden maken het mogelijk om van de eenlingboxen een groepshok te maken. De Quinto box is ondanks zijn grootte eenvoudig te verplaatsen, goed geïsoleerd en volledig uitgerust met elektriciteit en verlichting.

Bekijk product

Topcalf Groepshok

In de eerste weken van het leven van een kalf wordt het gescheiden van de moeder en in een eenlingbox geplaatst. Echter om de sociale vaardigheden te trainen mogen ze na een tijd bij de andere kalveren geplaatst worden. Om deze reden zijn de groepshokken van Topcalf zijn uitermate geschikt voor het verblijf van kalveren tussen de 4 en 12 weken oud.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting