Holm & Laue Melktaxi

Constant en goed voeren met de melktaxi

Voor een optimale en gezonde groei van uw kalveren is de juiste voeding van groot belang. Een kalf heeft behoefte aan voeding van een constante kwaliteit. In de praktijk echter is het lastig om al uw kalveren dezelfde dosering en temperatuur melk te voeren. Met de melktaxi van Holm & Laue is er de oplossing voor veehouders die zowel het voeren nauwkeuriger maakt en het werk verlicht. Het tillen van emmers melk is hierdoor verleden tijd. Dankzij de optie om de melk te pasteuriseren is de kans op infecties in uw stal daarnaast minimaal. De Holm & Laue melktaxi is in diverse uitvoeringen te koop met een inhoud van 100, 150 of 260 liter. Doordat er veel opties aan een taxi zitten is het lastig om vooraf een prijs te noemen. Neem gerust contact met ons op om meer uitleg te krijgen en een duidelijke prijsopgave te ontvangen.

Ben u ge√Įnteresseerd in een melktaxi maar weet u nog niet zeker of het de investering waard is. We begrijpen dat u eerst wilt kijken hoe zo’n melktaxi werkt en daarom bieden ons demo model hiervoor aan.Zo kunt een aantal dagen kijken hoe het is om met een taxi te rijden.

wilt u hem gratis uitproberen?

Verkoop-Wouter_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Meer weten over de melktaxi van Holm & Laue? Neem vrijblijvend contact op met onze productspecialist

Neem contact op

De juiste concentratie en hoeveelheid melk voor ieder kalf..

Onlangs heeft Holm & Laue de melktaxi 4.0 op de markt gebracht. Deze revolutionaire melkmixer maakt het zelfs mogelijk om afhankelijk van leeftijd het af- en aandrinken te personaliseren. De taxi herkent ieder kalverhok en berekent dan exact hoeveel melk ieder kalf nodig heeft. Hierdoor weet hij tijdens de voorbereiding de hoeveelheid en concentratie melk van ieder kalf. Om fouten te voorkomen wordt deze informatie ook nog eens opgeslagen op jouw pc of tablet.

Holm & Laue melktaxi | Schrijver Stalinrichting

Holm & Laue melktaxi | Schrijver Stalinrichting

De voordelen

 • Melktaxi herkent ieder individueel kalf en past hierop de concentratie en hoeveelheid aan
 • Snel & eenvoudig kalveren voeren
 • Elektrisch aandrijving maakt emmers sjouwen verleden tijd
 • Lage kans op infectie dankzij de optie om te pasteuriseren
 • Precisie en continu√Įteit
 • Lagere opfokkosten
 • Mobiel en wendbaar
 • Optioneel pasteuriseren

Eenvoudige voorbereiding

Dankzij zijn krachtige roersysteem kan de melktaxi binnen enkele seconden de melkpoeder oproeren tot volle melk. Daarnaast ondersteunt het roerwerk de zachte verwarming van het melk zonder het aan te branden. Door middel van vlakverwarming over het volledige bodemoppervlak onstaan het geen ‘hotspots’ waar melk aan kan branden. Geleidelijk wordt de melk verwarmt en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Pasteuriseren van melk voor kalveren

Tijdens de kalveropfok is √©√©n van de belangrijkste onderdelen het drinken van biest. Biestmelk bevat antistoffen die een kalf tijdens de eerste levensuren in de bloedbaan opneemt. Echter is het van belang dat deze biest van goede kwaliteit is. Op het moment dat biest uit de koe komt is het schoon, echter na 20 minuten begint het al met opnemen van bacteri√ęn. Geeft uw koe dus te weinig biest of bevat het een te hoog kiemgetal? Dan komt de pasteurisatie optie van de melktaxi goed bij u! Door de melk gedurende 35 minuten tot 63 graden te verwarmen doodt hij zo goed als alle gevaarlijke ziektekiemen. Wilt u weten hoe het pasteuriseren binnen uw arbeidsproces past? Holm & Laue legt hier¬†graag uit hoe.

 

Productspecificaties

 • ¬†Eenvoudiger en sneller kalveren voeren
 • ¬†Gezonde melk door pasteuriseren
 • ¬†Lagere opfokkosten
 • ¬†Mobiel en wendbaar
 • ¬†Elektrische wielaandrijving
 • ¬†Uitgerust met LED-rijverlichting

Werkwijze

 • De melk wordt aangeroerd en tot drinktemperatuur verwarmd
 • Met het praktisch verrijdbare onderstel rijdt u eenvoudig naar de kalveren toe
 • De accu-aangedreven pomp doseert de melk nauwkeurig in de emmers
 • U kunt¬†volle melk zonder ziekterisico‚Äôs aan uw kalveren voeren

Simpel melk mixen

De slimme taxi weet zelfstandig hoeveel melk of water u in de tank hebt gedaan en geeft actueel aan op het display. Dankzij zijn slimme sensoren identificeert hij snel waar de tank verschillend gevuld is. Hierdoor maakt het niet uit of de tank helemaal vol of bijna leeg is, de doseerhoeveelheid zal altijd op het juiste peil blijven. Wat als ik volle melk met kunstmelk moet mixen? Gelukkig heeft Holm & Laue hier ook aan gedacht en herkent de taxi exact hoeveel kunstmelk en water bijgevoegd moet worden.

Arbeidsgemak

Door middel van de elektrische aandrijving kunt u de mixer eenvoudig transporteren en hoeft u dus nooit met meer met emmers te sjouwen. Daarnaast is hij uitgerust met LED-rijlecht waardoor u ook s’avonds langs uw kalverboxen kunt rijden.

Pasteuriseren

Dankzij het pasteuriseren van melk kan de melktaxi tot wel 99,5% van alle ziektecellen elimineren. Gevaarlijke ziektekiemen worden bij 63 C¬į gedurende 35 minuten gedood. Na deze periode van 35 minuten koelt de taxi zelf weer af naar de gewenste temperatuur. Vervolgens rij

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting