Kalverdrinkautomaat

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat kalveren die in hun eerste levensfase een goed voedingsprogramma hebben, een beduidend hogere melkproductie halen. Daarom is dus van belang dat voeding goed geregeld is. Om er voor te zorgen dat uw kalveren altijd de juiste hoeveelheid en kwaliteit melk binnen krijgen heeft  Holm & Laue de Calfexpert kalverdrinkautomaat ontwikkeld. Deze drinkautomaat voor kalveren heeft ingebouwde sensoren die elk kalf individueel identificeert en basis daarvan het voedingsprogramma selecteert. Heeft uw kalf al de benodigde hoeveelheid melk gedronken dan zal de kalverdrinkautomaat dit herkennen en haar op dat moment geen melk geven.

Drinkautomaat

Hoe werkt een kalver drinkautomaat?

Dankzij de kalverdrinkautomaat kunt u individueel voeren zonder veel arbeid te verrichten. Het kalf beweegt zich namelijk zelf naar de automaat en wordt automatisch herkend aan zijn nummer. Op basis hiervan weet de drinkautomaat exact hoeveel voeding ieder kalf binnen dient te krijgen. In het systeem zijn 8 voorgeprogrammeerde voedingscurves. Deze kunt u uiteraard tot op detail aanpassen per kalf. Na het drinken reinigt de automaat zichzelf en is de kans op ziekteverspreiding een stuk kleiner.

Waarom een drinkautomaat van Holm & Laue?

Naast het feit dat een automaat u veel werk uit handen kan nemen, bent u ook in staat om in iedere levensfase de juiste concentratie kunstmelk te voeren. Dit zal er op latere leeftijd voor zorgen dat de koe meer melk kan geven. Zodra het kalf klaar is met drinken, reinigt de drinkautomaat zichzelf automatisch. Daarnaast kunt u alle info op het eenvoudige bedieningspaneel of op uw laptop bekijken. Een ander groot voordeel ten opzichte van andere voedingssystemen is dat kalveren uit een centrale melkopslag drinken. Echter, in dit soort systemen wordt melk bij 40 graden Celsius gehouden waardoor bacteriën zich eenvoudig kunnen vermenigvuldigen. Bij de automaat van Holm & Laue wordt melk residu warm gehouden en uit het systeem gefilterd. Daarna krijg ieder kalf weer verse melk.

Bekijk de ervaring van René Elshof uit Heeten (OV) met zijn kalverdrinkautomaten

567A2961-1_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Laat u vrijblijvend adviseren op het gebied van kalverdrinkautomaten door onze productspecialist

Neem contact op

Specificaties CalfExpert

 •  8 voorgeprogrammeerde voedingsschema’s
 •  Tot wel 65 graden Celsius verwarmen
 •  Eenvoudig te hanteren bedieningspaneel
 •  Melk bereiding op individuele basis
 •  Automatische registratie van nieuwe kalveren
Stroomvoorziening en verwarmingsvermogen 400 V 16 A (6 kW) or
230 V 16 A (3 kW)
Capaciteit met 4 drinkstations tot 100 kalveren
(in bepaalde gevallen, tot 150 kalveren)
Identificatiesysteem Multireader HDX and FDX
Melkpoederreservoir 90 l / 50 kg
Vulhoogte poeder 1.12 m
Boilervolume 12 l
Afmetingen CalfExpert (w x d x h) 0.6 x 0.7 x 1.21 m
Benodigde ruimte CalfExpert 1 x 1 m

Alles naar uw wens met een kalverdrinkautomaat

De CalfExpert drinkautomaat voor kalveren van Holm & Laue is de opvolger van de H & L 100. Dit nieuwste model biedt een aantal belangrijke voordelen. Dankzij zijn QuickChange logica is hij in staat om nog efficiënter melk te mixen waardoor de kalveren een minder lange wachttijd hebben. Daarnaast is hij uitgerust met een eenvoudig te hanteren bedieningspaneel. Doordat de automaat geen touchscreen heeft, kun je hem ook met natte en vieze handen bedienen. De kalverdrinkautomaat kunt u vervolgens met de volgende componenten uitbreiden:

 • Tot wel 4 drinkstations per CalfExpert
 • Tot wel 7 m tussen voeder en station
 • Weegschaal
 • CalfGuide App zodat je ook op uw telefoon notificaties ontvangt
 • Uitbreiding van het melkpoeder compartiment

Wilt u het voeren makkelijker maken? Dan is het gebruik van een kalverdrinkautomaat zeker aan te raden. Op deze manier kunt u de werkdruk wat meer over de dag verdelen aangezien de kalveren niet tegelijk drinken. Een nadeel kan zijn dat u meer tijd nodig heeft om te kijken hoe gezond een kalf opstaat en beweegt. .

Wilt u graag meer informatie over een kalverdrinkautomaat van Holm & Laue? Laat u vrijblijvend adviseren op het gebied van drinkautomaten voor kalveren door onze specialisten!

Offerte kalverdrinkautomaat

Ik zou graag een offerte voor een kalverdrinkautomaat ontvangen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kalverdrinkautomaat

Kalverdrinkautomaat

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?