Kalverdrinkautomaat

Onderzoek heeft uitgewezen dat kalveren die in hun eerste levensfase een goed voedingsprogramma hebben, een beduidend hogere melkproductie halen. Daarom is dus van belang dat voeding goed geregeld is. Om er voor te zorgen dat uw kalveren altijd de juiste hoeveelheid en kwaliteit melk binnen krijgen kan er gebruik worden gemaakt van een kalverdrinkautomaat. Een drinkautomaat voor kalveren zorgt ervoor dat er constanter en nauwkeuriger wordt gevoerd. De drinkautomaat heeft ingebouwde sensoren die elk kalf individueel identificeert en basis daarvan het voedingsprogramma selecteert. Heeft uw kalf al de benodigde hoeveelheid melk gedronken dan zal de kalverdrinkautomaat dit herkennen en haar op dat moment geen melk geven. Door het voeren te automatiseren zullen uw kalveren uitgroeien tot beter presterende melkkoeien en kunt u uw tijd gebruiken voor andere werkzaamheden. Bij Schrijver verkopen wij zowel de Forster drinkautomaat als de kalverdrinkautomaat van Holm & Laue. Zo hebben wij een oplossing voor elke situatie. Heeft u alleen service nodig? Geen probleem, neem contact op met één van onze productspecialisten!

Kalverdrinkautomaat

567A2961-1_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Laat u vrijblijvend adviseren op het gebied van kalverdrinkautomaten door onze productspecialsten

Neem contact op

Holm & Laue Kalverdrinkautomaat Logo Holm & Laue

Producten bekijken

Hoe werkt een kalver drinkautomaat?

Dankzij de kalverdrinkautomaat kunt u individueel voeren zonder veel arbeid te verrichten. Het kalf beweegt zich namelijk zelf naar de automaat en wordt automatisch herkend aan zijn nummer. Op basis hiervan weet de drinkautomaat exact hoeveel voeding ieder kalf binnen dient te krijgen. Met een kalverdrinkautomaat kan gebruik worden gemaakt van voorgeprogrammeerde voedingscurves. Deze kunt u uiteraard tot op detail aanpassen per kalf. Na het drinken reinigt de automaat zichzelf en is de kans op ziekteverspreiding een stuk kleiner.

Waarom een drinkautomaat voor kalveren?

Naast het feit dat een automaat u veel werk uit handen kan nemen, bent u ook in staat om in iedere levensfase de juiste concentratie kunstmelk te voeren. Dit zal er op latere leeftijd voor zorgen dat de koe meer melk kan geven. Zodra het kalf klaar is met drinken, reinigt de drinkautomaat zichzelf automatisch. Daarnaast kunt u alle info op het eenvoudige bedieningspaneel of op uw laptop bekijken.

Bekijk de ervaring van René Elshof uit Heeten (OV) met zijn kalverdrinkautomaten

Offerte kalverdrinkautomaat

Ik zou graag een offerte voor een kalverdrinkautomaat ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kalverdrinkautomaat

Förster drinkautomaat

Holm & Laue kalverdrinkautomaat

De kalverdrinkautomaat van Holm & Laue is een hoogwaardige drinkautomaat voor kalveren en is in staat om zeer veel kalveren te voeren op 1 systeem. De kalverdrinkautomaat van Holm & Laue, ook wel de "CalfExpert" genoemd, zorgt 24/7 voor verse melk en bereidt de melk automatisch en per dier voor. Zo kunt u zich bezighouden met andere werkzaamheden.

Bekijk product

Forster drinkautomaat

De Forster drinkautomaat is al jaar en dag aanwezig in Nederland. Zo verkopen Lely, DeLaval en GEA hun kalverdrinkautomaten onder hun eigen naam, maar komen deze drinkautomaten voor kalveren van het Duitse Förster Technik. De Forster drinkautomaat is een erg toegankelijk systeem en dankzij de 2 verschillende modellen is er voor elke veehouder wel een oplossing.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?