Ligboxen

Ligboxen voor groot- en jongvee

Om optimaal comfort aan uw melkvee te kunnen bieden is een goede ligbox en boxbedekking van essentieel belang. Een goed box moet zowel comfort als hygiƫne bieden aan uw koeien. Bij de ligboxafstelling is het van belang dat de koe genoeg ruimte heeft om op te staan en te gaan liggen. Daarnaast wilt u natuurlijk niet dat uw rundvee de boxen bevuild. Echter in de praktijk heeft u te maken met zowel groot- als jongvee, welke beiden goed moeten kunnen liggen. Daarom meten veehouders vaak 20% van hun grootste dieren en stelt het hier de juiste maatvoering op af. In te korten boxen heeft grootvee de neiging om schuin te gaan liggen, waardoor de box sneller bevuild wordt. Vaarzen hebben juiste de neiging om verder in de box te gaan liggen wat het opstaan moeilijker maakt. Houdt hier dus rekening mee wanneer u een ligboxenstal inricht.

Een goede ligbox moet comfort bieden aan de koe en moet voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Heeft een droge en zachte ondergrond die grip biedt
  • Biedt voldoende ruimte voor de kop
  • Heeft de juiste breedte
  • Heeft de juiste afscheidingsvorm
  • Biedt veiligheid en rust voor de rustende koe
  • De box is eenvoudig schoon en droog te houden

Ligboxafscheidingen die vrij geplaatst kunnen worden, niet verbonden met spanten of ondersteuningspalen, bieden een maximale flexibiliteit bij het indelen.
BEKIJK HIER ONZE LIGBOXEN

Ligboxafscheiding | Model Comfort | Schrijver Stalinrichting

Verschillende soorten en afmetingen ligboxen

De ligboxen van Spinder zijn beschikbaar in verschillende soorten en afmetingen voor uw melkkoeien of jongvee. Hierbij stuurt de vorm van de beugel de koe in de ligbox zodat ze goed gaan liggen. Daarnaast geeft de onderste krul steun en voorkomt het drukplekken. Bovendien kunnen de dieren niet onder de box gaan liggen en elkaar zo verwonden. Bij de keuze voor een ligbox dient u ook de achterrand van het bed in acht te nemen. In de praktijk zien we soms nog hardhouten achterranden voorkomen. Deze zien er niet scherp uit maar koeien vinden het toch niet fijn. Door te kiezen voor een mooie ronde achterrand zul je zien dat het dier minder last heeft. Afhankelijk van uw wensen kunt u uit de volgende ligboxafscheidingen kiezen.

Verkoop-Rogier_263x300_acf_cropped_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en laat u adviseren op het gebied van ligboxafscheidingen

Neem contact op

Product aanbod Ligboxen

Fitbox-ligboxafscheiding-2_690x480_acf_cropped

Fitbox

De Fitbox van Spinder is de nieuwste en flexibele ligboxafscheiding van Spinder. Bij het liggen en opstaan veert de ligboxafscheiding mee en terug, wat zorgt voor meer flexibiliteit en comfort voor de koe.

Bekijk product

Model Profit

Deze ligboxafscheiding biedt een uitstekend koecomfort en zorgt er dankzij de unieke vormgeving voor dat de koeien recht in de box blijven liggen.

Bekijk product

Model Comfort

Dit model heeft voorin veel ruimte, wat vooral bij het opstaan belangrijk is. De bekende Spinderkrul zorgt er in deze box voor dat de koeien goed blijven liggen.

Bekijk product

Model Delta-DS

De vorm zorgt voor een goede sturing onafhankelijk van het strooiselniveau. Tevens ligt de pens van de koe vrij van de ligbox.

Bekijk product

Golfschoftboom & Knieboombuis

De golfschoftboom en knieboombuis zijn toebehoren die het comfort voor de koe en het arbeidsgemak voor de melkveehouder vergroten.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?