Koeborstels

Suevia koeborstel – Krazzmax IV

U wilt toch ook heerlijk ontspande koeien in uw melkveestal? De roterende Krazzmax koeborstel van Suevia biedt uw koeien het comfort dat ze verdienen. Deze elektrische koeborstel heeft een horizontale en een verticale borstel. Hierdoor wordt zowel de voor- als zijkant heerlijk verwend. Deze koeborstel is gemaakt van hoogwaardig speciaal kunststof en is geschikt tot 100 koeien! Naast de voordelen voor de koe biedt het ook een energiezuinige oplossing voor de veehouder; Door de geïntegreerde frequentieregelaar kan er tot wel 35% stroom worden bespaard! Neem gerust voor een prijs opgave contact met ons op!

Krazzmax koeborstel

Vrijblijvende offerte

Rik-3_263x300_acf_cropped_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en laat u adviseren op het gebied van koeborstels

Neem contact op

Voordelen van de Krazzmax koeborstel

 • Beweegbaar in alle richtingen
 • Geschikt voor binnen én buitengebruik
 • Start automatisch zodra een dier tegen de borstel schuurt
 • Robuust en duurzaam – Stroombesparing tot wel 35%
 • Spatwater- en stofdichte motor

Wilt u meer informatie over een koeborstel van Suevia? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten adviseren je graag op het gebied van koeborstels!

Technische Specificaties

 • Electromotor: 230 Volt, 50 HZ
 • Motor vermogen: 250 W
 • Borstelsnelheid: 45 O/m
 • Beschermingsklassen: IP54
 • Gewicht: 124 KG
 • Afmeting: 1150 x 400 x 1085 mm (H x B x D)

Waarom een elektrische koeborstel?

Met een koeborstel verwen je de koe alleen maar het draagt ook nog eens bij aan de gezondheid. Een gezonde koe heeft een hogere melkproductie en het is daarom zeker niet onbelangrijk om goed comfort te verzorgen.  Door het borstelen wordt de bloedsomloop van de koe gestimuleerd en wordt vuil verwijderd. Dit zorgt voor tevreden koeien en betere melkprestaties. Binnen de borstels kunt u kiezen voor een mechanische of elektrische aansturing. Mechanisch houdt in dat de koe zelf de borstel laat roteren door er tegenaan te gaan staan. Bij elektrisch wordt hij aangedreven door energie zuinige motor. Qua prijs ligt de elektrische variant wat hoger dan de mechanische borstel. Echter geeft het wel een aantal voordelen. De veeborstel zorgt er namelijk voor dat de vacht van uw koeien nog schoner wordt. Daarnaast hoeft de koe dus geen inspanning te leveren.

Koeborstel voor meer rust en comfort in de stal

De automatisch roterende koeborstel aan de bovenkant, samen met de automatisch draaiende borstel aan de zijkant, verzorgen de hele koe. En de borstels kunnen ook nog eens op en neer bewegen. De koeborstel heeft vele gunstige uitwerkingen op de koe. Natuurlijk is de koe schoner, en ook luizen en ander ongedierte worden van het vel verwijderd. Infecties nemen af, omdat de borstels voor een betere doorbloeding zorgen. Omdat de borstels van de koeborstel de huid van de koe ook masseren, neemt de stofwisseling van de koe toe, wat zou resulteren in een hogere melkproductie. Omdat de koeborstel jeuk op bijna iedere plek op het lichaam weg borstelt, voelen de dieren zich prettig en dat komt de rust in de stal ten goede.

Alternatief: Suevia Easycleaner

De Suevia Easycleaner koeborstel is een goed alternatief voor de Krazzmax koeborstel. Deze koeborstel is kleiner en beschikt over 1 rondvormige  borstel. Lees hier verder over de Suevia Easycleaner koeborstel:

Product bekijken

Vrijblijvende offerte

Offerte - Koeborstels

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Easycleaner Koeborstel

De Easycleaner koeborstel van Suevia is een koeborstel bestaande uit 1 borstel. Deze ronde borstel wordt schuin geplaatst en neemt weinig ruimte in beslag. Door het grote oppervlak met een diameter van 80 cm ontvangen uw koeien al het nodige comfort.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?