Stalreiniging JOZ

Schrijver is officieel dealer van JOZ uit Westwoud, op het gebied van stalreiniging. Een schone stal is belangrijk voor een goede hygiëne, wat weer helpt voor een goed dierenwelzijn. Hoe beter het met de koe gaat, hoe beter ze presteert. De producten van JOZ kunnen de oplossing bieden. Als officieel partner kunt u bij Schrijver terecht voor alle JOZ onderdelen. Daarnaast staan wij voor klaar met onze storingsdienst.

JOZ Productoverzicht

Naast producten op gebied van stalreiniging biedt Schrijver u ook de JOZ Moov Pro aan. Dit een volledige automatische voeraanschuifrobot die er voor zorgt dat uw vee altijd de beschikking heeft tot vers voer. Met de laatste innovatie van JOZ, de stikstofkraker heeft JOZ een totaalconcept geïntroduceerd voor circular farming, waarbij organische mest wordt veranderd naar minerale mest. JOZ biedt in elke stap van dit proces producten die leiden tot arbeidsgemak en arbeidsefficiëntie.

  1. Slimmer voeren
  2. Mest opruimen
  3. Mest scheiden
  4. Stikstof kraken
  5. Methaanreductie

567A3073_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Wilt u advies of meer informatie op het gebied van stalreiniging? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten

Neem contact op

Voeraanschuifrobot JOZ

1. Slimmer voeren

Naast het feit dat de Moov zorgt voor een stukje werkontlasting, heeft de voeraanschuifrobot ook aangetoond dat het de gezondheid van de koe ten goede komt. De koe zal haar portie minder uitselecteren en de voeropname wordt gestimuleerd. Doordat de robot continue het voer aanschuift hebben de koeien altijd vers ruwvoer beschikbaar aan het voerhek. Een hogere voerefficiëntie, verminderde selectie, arbeidsverlichting, betere koegezondheid en een hogere melkproductie zijn de belangrijkste voordelen bij de aanschaf van een Moov.

2. Mest opruimen

De mest opruimen kan op drie verschillende manieren. Een mestschuif of mestrobot die de mest een bepaald richting op schuift. Afhankelijk van het type vloer en de gangen in uw stal kunt u kiezen voor de meest efficiënte oplossing.

Het alternatief voor dichte vloeren is de Barn-E. Deze verzamelt de meest in plaats van het te verschuiven. De Barn-E pakt de mest op middels een roterende invoer, waarbij de mest in een mestcontainer wordt opgeslagen. Vervolgens rijdt de Barn-E naar de afstort waar het de mest lost.

Mestrobot JOZ tech | Schrijver Stalinrichting

3. Mest scheiden

Voor het scheiden van de mest heeft JOZ twee verschillende machines. De Bronto (geschikt voor biobedding) en de Dino (geschikt om mest stapelbaar te maken).

De Bronto is een separator die speciaal geschikt is voor bedrijven die de dikke fractie willen gebruiken als biobedding. Met de Bronto wordt een drogestofpercentage van 30 tot 40% behaald. Dit maakt de dikke fractie uitermate geschikt als boxstrooisel.

De Dino is een separator die de drijfmest scheidt in een dunne en een dikke fractie. Bij de Dino is het drogestofgehalte minder hoog dan bij de Bronto, waardoor de dikke fractie niet toegepast kan worden als biobedding.

4. Stikstof kraken

Met de stikstofkraker Gazoo wordt stikstof gereduceerd in twee stappen. Eerst wordt de ammoniak onttrokken uit de dunne fractie. Dit wordt gedaan door middel van verdamping en de toepassing van een base of warmte. Tijdens dit proces ontstaan twee producten:

Restwater

Het restwater kun je uitrijden over het land of terugpompen naar de stal om bijvoorbeeld de roosters te sproeien. Door het restwater over de roosters te sproeien zorgt dit voor een emissiereductie van de ammoniak uit de stal van 62%.

Ammoniak (gasvorm)

In het tweede deel van het proces wordt de ammoniak in gasvorm opgevangen in de stikstofkraker en bewerkt. Ammoniak is een belangrijk onderdeel in de productie van kunstmest. Door de toevoeging van salpeterzuur ontstaat er kalkammonsalpeter. Oftewel: vloeibare kunstmest (Biogrow).

 

 

5. Methaanreductie

Methaan is een belangrijk broeikasgas dat 23 keer zo krachtig is als CO2. De Gazoo maakt het mogelijk om methaan om te zetten naar CO2. Deze omzetting levert een forse methaanreductie op.

Als toevoeging op het stikstofkraker systeem kan de dikke fractie worden verzameld in een afgedekte ruimte. In deze ruimte wordt het methaan dat als broeikasgas vrij komt uit deze dikke factie bewerkt. Door middel van een gloeispiraal wordt dit afgefakkeld en omgezet in CO2.

Ons assortiment

JOZ Stikstofkraker

De JOZ Stikstofkraker onttrekt de ammoniak uit de mest en reduceert daarmee tot wel 80% van de stikstofuitstoot . Deze stikstofkraker genaamd de "Gazoo" is daarmee een circulaire oplossing om op het eigen erf de stikstof te verminderen. Dat biedt mogelijkheden tot optimalisering en ontwikkeling. Het doel is om mest nog waardevoller te maken. In een aantal stappen is het mogelijk om organische mest om te zetten naar minerale mest.

Bekijk product
Ligboxafscheiding-model-comfort-4_690x480_acf_cropped-1

Mestscheiders

Bij Schrijver bieden wij een uitgebreid aanbod aan JOZ mestscheiders aan. Afhankelijk van je gewenste eindproduct kan gekozen worden uit de mest separatoren: Torro, Bronto of Dino. Indien de mest als biobedding gebruikt wil worden, bieden de Torro en Bronto uitkomst. De Dino daarentegen kan alleen gebruikt worden voor stapelbare mest. Lees hier meer over de verschillende JOZ mestscheiders.

Bekijk product

Mestschuiven

Schrijver levert mestschuiven van JOZ. De JOZ mestschuif kan worden gebruikt in iedere stal ongeacht het type boxstrooisel en type vloer.

Bekijk product

Mestrobot Barn-E (dichte stalvloer)

De JOZ Barn-E is dé mestrobot voor het reinigen van dichte vloeren.

Bekijk product

Mestrobot JT200 EVO

Met de JOZ JT200 Evo is het mogelijk om veel tijd te besparen. Deze diervriendelijke mestrobot maakt de mestgang schoon op de door u uitgekozen momenten.

Bekijk product

Voeraanschuifrobot

Met de voeraanschuifrobot Moov 2.0 hebben uw dieren 24/7 toegang tot vers voer. Het levert u niet alleen tijd op, het draagt ook bij aan een hogere voeropname, hogere melkproductie en betere prestaties van uw vee

Bekijk product

JOZ Mestrobot Onderdelen

Op zoek naar onderdelen of ervaart u een storing? Bekijk hier onze mestrobot onderdelen of neem contact op met onze experts!

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?