Stalventilatie / Stalkoeling

Bij Schrijver hebben wij ons het afgelopen jaar extra gespecialiseerd op het gebied van stalventilatie en stalkoeling. Het wordt steeds warmer en uw vee heeft hier extra last van. Door de warmte kan uw veestapel last krijgen van hittestress. Hierdoor ontstaat er een voeropname en een verminderde melkproductie. Daarnaast kan hittestress resulteren in een slechtere gezondheid van de koe of kalf.

Om frisse lucht en een optimaal klimaat in uw stal te garanderen hebben we bij Schrijver onze producten ingedeeld in stalventilatie en stalkoeling. Onder stalventilatie vallen onze HVLS- en kooiventilatoren en onder stalkoeling vallen verkoelingsmethodes waarbij (deels) gebruik wordt gemaakt van koud water.

Bekijk onze stalventilatoren en stalkoelingsproducten onderaan deze pagina: 

Verkoop-Harry-2_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en laat u adviseren op het gebied van stalventilatie en stalkoeling

Neem contact op

Stalventilatie

Bij een optimale leefomgeving voor uw vee hoort een goed stalklimaat. Een goede stalventilator is daarbij van groot belang. Bij Schrijver bieden wij verschillende soorten HVLS- en kooiventilatoren aan.

Wisselingen in temperatuur in een stal kunnen zorgen voor luchtwegproblemen, virussen en infecties. Tevens is een stalventilator dé oplossing voor het voorkomen van hittestress. Een goede ventilatie in de stal  zorgt voor een betere lucht circulatie en verdeling, en zorgt ervoor dat alle hoeken geventileerd worden zonder dat het daarbij tocht. Een ander voordeel van een goede stalventilator is dat de dieren minder last hebben van vliegen.

Door middel van fijne waternevel in onze kooiventilatoren proberen wij met u mee te denken om ook in de warme zomerdagen een koele stal te garanderen.

Stalkoeling

Een andere zeer effectieve manier van koelen is het koelen met behulp van water. Bij nevelkoeling wordt gebruik gemaakt van sproei-nozzles die met hoge of lage druk met water verdelen in nevel of druppel vorm. Bij nevelkoelingssystemen op hoge druk wordt het water van vloeibare vorm veranderd naar gas vorm. Hierbij wordt energie uit de inkomende lucht onttrokken, wat zorgt voor een verkoelend effect. Bij koeling op lage druk worden de koeien direct gekoeld door de verkoelende druppels.

Door de koeling hoeven de koeien minder energie te gebruiken om hun lichaamstemperatuur te regelen, wat resulteert in een betere melkproductie.

 

 

De boer aan het woord

Gert-Jan Heuver heeft een HVLS (high volume, low speed) ventilator. Deze hangt al 4 jaar in de stal. Sindsdien is het met warm weer een stuk aangenamer in de stal. De ventilator gaat automatisch aan bij een temperatuur van 18 graden Celsius. Volgens Gert-Jan Heuver zijn de melkprestaties bij warm weer verbetert sinds de aanschaf van de HVLS ventilator

 

Zuinige Kooiventilator – Abbifan 140 XXP

De Abbifan 140-XXP van Abbi Aerotech is een superzuinige kooiventilator. Met minimaal stroomverbruik kunnen grote hoeveelheden lucht worden verplaatst. Deze kooiventilatoren kunnen worden ingezet als dwarsventilatie of als lengteventilatie. Door het verkoelende effect wordt warmteafgifte bevorderd en blijft de voeropname gelijk. De kooiventilatoren resulteren in een gezondere veestapel en een constante melkproductie.

Bekijk product

Breeze Ventilator

De Breeze stalventilator van Munters is een ventilator die in staat is om grote luchthoeveelheden op een zeer energie-efficiënte manier te verplaatsen. De Breeze stalventilator zorgt voor langzame, verkoelende luchtstromen bij warme temperaturen en zorgt ervoor dat warme lucht neerwaarts door de stal wordt gecirculeerd.

Bekijk product

Kooiventilator Multifan

Het doel van de MaxiFan kooiventilator is om een verticale luchtbeweging te creëren zonder dat het in de koeienstal tocht.

Bekijk product

Kooiventilator Type 24-18

De EDC24HE - EDC18HE kooiventilatoren maken het mogelijk om ventilatie te combineren met nevelkoeling. Deze combinatie is de beste manier om uw vee te beschermen tegen hittestress. Deze kooiventilatoren zijn zeer duurzaam en biedt economische voordelen.

Bekijk product

Lage druk koeling

De verkoelende druppels van het lage-druk systeem worden gemixt met de warme stallucht, wat resulteert in een lagere temperatuur in de stal

Bekijk product

Hoge- Druk koeling

Met dit hoge druk koelingssysteem zorgen minuscule druppels voor een verkoelend effect waarbij warmte uit de lucht wordt onttrokken.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting