Stalventilator

Een koe presteert het beste wanneer het zich het meest comfortabel voelt. Daarom is een goede stalventilator van essentieel belang. Om ook aan deze vraag te kunnen voldoen heeft Schrijver Stalinrichting zich de laatste jaren extra gespecialiseerd op het gebied van stalventilatie en stalkoeling. Door hoge temperaturen en luchtvochtigheid hebben uw koeien last van hittestress. Onderzoek heeft aangetoond dat dit de voeropname drastisch vermindert en daarmee direct effect heeft op de melkproductie. Daarnaast heeft het ook nog impact op uw ongeboren kalveren. Door de hittestress van hun moeder hebben zij een minder goede groei.

Bent u van plan een stalventilator te kopen? Dan is het verstandig om naar het ontwerp en de afmeting van uw stal te kijken. De ene stal heeft behoefte aan een grote ventilator die een grotere capaciteit heeft. Waarbij de andere stal lager is en daardoor andere wensen heeft. Daarom biedt Schrijver diverse merken en typen stalventilatoren aan om een zo goed mogelijk klimaat te kunnen waarborgen. Bij ons vindt u de kooiventilatoren van Abbi Aerotech, Multifan & Munters. Daarnaast kunt u uw huidige stalventilatoren uitrusten met verneveling voor extra verkoeling. De prijs van de juiste stalventilatie is afhankelijk van de grootte en type stal. Daarom maken wij voor u graag en vrijblijvend een ventilatieplan op maat zodat u alles goed in kaart heeft!

Ons assortiment

bel ons voor een oplossing

567A2767-1_263x300_acf_cropped

Contact met een specialist

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en laat u adviseren op het gebied van stalventilatie en stalkoeling

Neem contact op

Dwarsventilatie

Tegenwoordig komen we steeds vaker dwarsventilatie, of horizontale ventilatie, tegen. Hierbij worden kooiventilatoren aan de zijkant van de stal geplaatst en wordt verse lucht naar binnen gezogen. De luchtstroom komt zo in de lengterichting van de koe en wordt via de open nok van de stal afgevoerd. Hierdoor is de luchtkwaliteit is vaak beter dan bij recirculatie. Het streven is om dankzij deze ventilatie een luchtsnelheid van 2 m/s bij het voerhek en de ligbox te realiseren. Over het algemeen wordt er voor een afmeting van 140 cm gekozen. Echter bieden wij ook kleinere formaten aan van 107 cm.

Een ander voordeel is dat u dwarsventilatie met nevelkoeling kunt uitrusten. Zie hiernaast hoe dit in z’n werk gaat.

Stalkoeling via vernevelaar

Naast de bekende mechanische en natuurlijke stalventilatie zien we dan stalkoeling middels verneveling in opkomst is. Verneveling is een kleine investering maar biedt toch een goed verkoelende oplossing!

Bij nevelkoeling wordt gebruik gemaakt van sproei-nozzles die met hoge of lage druk water verdelen in nevel of druppel vorm. Hierbij wordt energie uit de inkomende lucht gehaald, wat zorgt voor een verkoelend effect. Bij koeling op lage druk worden de koeien direct gekoeld door de verkoelende druppels.

Door de koeling hoeven de koeien minder energie te gebruiken om hun lichaamstemperatuur op peil te houden, wat resulteert in een betere melkproductie.

Ons assortiment

Abbifan

De Abbifan 140-XXP van Abbi Aerotech is een superzuinige axiaal stalventilator. Met minimaal stroomverbruik kunnen grote hoeveelheden lucht worden verplaatst. Geschikt als dwarsventilatie of als lengteventilatie. Verbeterde voeropname en melkproductie

Bekijk product

Breeze Ventilator

De Breeze stalventilator van Munters is een ventilator die in staat is om grote luchthoeveelheden op een zeer energie-efficiënte manier te verplaatsen. De Breeze stalventilator zorgt voor langzame, verkoelende luchtstromen bij warme temperaturen en zorgt ervoor dat warme lucht neerwaarts door de stal wordt gecirculeerd.

Bekijk product

Kooiventilator Multifan

Het doel van de MaxiFan kooiventilator is om een verticale luchtbeweging te creëren zonder dat het in de koeienstal tocht.

Bekijk product

Kooiventilator Munters

De MFS52- MFS36kooiventilatoren maken het mogelijk om ventilatie te combineren met nevelkoeling. Deze combinatie is de beste manier om uw vee te beschermen tegen hittestress. Deze kooiventilatoren zijn zeer duurzaam en biedt economische voordelen.

Bekijk product

Lage druk koeling

De verkoelende druppels van het lage-druk systeem worden gemixt met de warme stallucht, wat resulteert in een lagere temperatuur in de stal

Bekijk product

Hogedruk Nevelkoeling

Met dit hoge druk koelingssysteem zorgen minuscule druppels voor een verkoelend effect waarbij warmte uit de lucht wordt onttrokken.

Bekijk product

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?