Nieuws5 Tips voor een constante waterdruk

5 Tips voor een constante waterdruk

Onze partner Suevia, specialist op het gebied van watervoorziening heeft 5 tips om een constante waterdruk te behouden op een agrarisch melkvee bedrijf en deze delen wij graag met jullie.

101.0300_700x650_acf_cropped-1

Tijdens piekmomenten kampen veel bedrijven met het probleem van een (te) lage waterdruk. Het is belangrijk dat de druk in uw waterleidingen op niveau blijft zodat er altijd voldoende water beschikbaar is. In dit artikel 5 tips van Suevia voor een optimale druk in uw waterleidingen:

1. Piekbehoefte berekenen

Voor het aanleggen van een drinkwatersysteem is het belangrijk om te berekenen wat de piekbehoefte op uw bedrijf is. Deze behoefte is dus gebaseerd op o.a. het reinigen van de melkinstallatie, schoonspuiten van onderdelen, de watervoorziening in de stal etc. De totale piekbehoefte geldt dus als uitgangspunt.

2. De benodigde druk berekenen

Zoals gezegd geldt de totale piekbehoefte als uitgangspunt. Van hieruit berekent u wat de benodigde diameter van de waterleiding is, en wat daarbij de benodigde waterdruk en de minimale opbreng van de buffer/breektank is. Zo weet u zeker dat er geen tekort aan drinkwater is.

3. Een buffertank plaatsen

Een buffertank kan een goede oplossing zijn, indien u op bepaalde moment van de dag te weinig druk op de leiding heeft. Met een breektank / buffervat heeft u nooit een tekort aan water. Tijdens piekmomenten kan deze buffertank worden gebruikt en op rustige momenten kan de buffer weer worden aangevuld. Bovendien kan de buffertank ook functioneren als breektank (terugstroom beveiliging / atmosferische onderbreking). Op deze manier voldoet u ook gelijk aan de nieuwste richtlijnen m.b.t. aanvoer van water vanaf het waterleidingnet.

4. Een frequentie gestuurde pompset voor de buffertank aanschaffen

Optioneel is het mogelijk om uw buffertank uit te rusten met een frequentie gestuurde pompset. Deze zorgt dat de inkomende waterdruk wordt omgezet in een constante gewenste waterdruk en watercapaciteit. Op deze manier voorkomt u drukschommelingen tijdens de piekmomenten en uw vee heeft altijd de beschikking over vers drinkwater.

5. Kwaliteit Drinkwater

Schoon, kwalitatief drinkwater vormt de basis voor gezonde dieren. Koeien zijn net als mensen kritisch als het om hun voeding gaat. Met goed drinkwater zijn uw dieren gezonder en vruchtbaarder. Vervuild drinkwater met neergeslagen ijzer/mangaan deeltjes en bacteriën kan zich ophopen in uw leidingen. Dit hindert de doorstroming van het water. Doorstroming in het water is belangrijk om slijtage aan uw apparatuur te voorkomen en daarnaast voorkomt het luchtinslag en daarmee de vorming van biofilm.

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?