NieuwsProject: Kalveropfok met Respect

Project: Kalveropfok met Respect

Topcalf heeft onlangs een provinciale subsidie toegekend gekregen voor het project genaamd “Kalveropfok met Respect”. Het doel van dit project is kennisdeling. Bij Topcalf geloven wij dat kennisdeling binnen de sector en binnen de maatschappij essentieel is om op een maatschappelijk en economisch verantwoorde manier kalveren op te fokken. In samenwerking met kennispartners en branchegenoten willen wij kennis delen en overbrengen op leerlingen en andere geïnteresseerden.

Kalveropfok-Met-Respect-4_700x650_acf_cropped

Kalveropfok met Respect

Topcalf heeft onlangs een subsidie toegekend gekregen voor het project genaamd “Kalveropfok met Respect”. Het doel van dit project is kennisdeling. Bij Topcalf geloven wij dat kennisdeling binnen de sector en binnen de maatschappij essentieel is om op een maatschappelijk en economisch verantwoorde manier kalveren op te fokken. In samenwerking met kennispartners en branchegenoten willen wij kennis delen en overbrengen op studenten, jonge veehouders en jongveespecialisten.

Met de steun van de provincie zal Topcalf een reeks kennissessies organiseren in het speciaal daarvoor ontworpen “Topcalf Living Lab”. Hier zullen vooraanstaande vakspecialisten hun kennis en expertise delen en zullen door middel van workshops interactieve voorbeelden worden gedemonstreerd. Door de inbreng van verschillende specialisten in de sector wordt een breed scala aan invalshoeken, inzichten en visies op toekomstige kalveropfok mogelijk gemaakt. Het project “Kalveropfok met Respect” richt zich op de eerste tot en met de 16e levensweek van het kalf, of het einde van de melkperiode.

De steun van de provincie zal worden gebruikt om de benodigde materialen aan te schaffen voor het “Topcalf Living Lab”, de tijd van de vakspecialisten te vergoeden en andere onkosten te dekken. Dankzij deze financiële ondersteuning kan Topcalf het project op een grondige en professionele manier uitvoeren. Bij Topcalf geloven we sterk in kennisdeling binnen de sector en de bredere maatschappij. We zijn ervan overtuigd dat alleen door samen te werken en vakspecialistische kennis te combineren, we een maatschappelijke en economisch duurzame manier kalveren groot kunnen brengen.

Richting het einde van 2023 verwachten wij de eerste masterclasses te gaan verzorgen. Voor meer informatie over het project “Kalveropfok met Respect” en de laatste ontwikkelingen, kunt u onze website en sociale media-kanalen in de gaten houden.

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?