NieuwsMei = Water in de wei

Mei = Water in de wei

De koeien lopen weer buiten en de temperatuur begint te stijgen. Heerlijk voor mens en dier, maar vanaf 21° Celcius kan een melkkoe al last hebben van de warmte. Het is belangrijk om juist nu aandacht te besteden aan de drinkwatervoorziening in de wei!

Mei-Water-in-de-wei_700x650_acf_cropped

Hittestress is een veelgehoorde term en geeft problemen voor de gezondheid en daarmee de melkproductie van de melkkoe. Door de hitte ziet u de voeropname al snel teruglopen, persverzuring treed op en het geeft een grotere kans op uierontsteking, klauwproblemen en een daling van de melkproductie.

De vochtbehoefte neemt tijdens deze dagen fors toe en het is dan cruciaal om voldoende, vers en schoon drinkwater in de wei te hebben. Bij weidende koeien is het uitgangspunt dat 10% van de koppel tegelijk kan drinken en dat iedere koe maximaal 5 minuten en circa 20 liter water per drinkmoment drinkt. Meet daarom de toevoersnelheid van het water en controleer of er voldoende en schone drinkvoorziening is. Is de toevoersnelheid lager dan 20 liter per minuut, of kan niet 10% van uw koppel tegelijk drinken? Neem dan eens contact op en wij denken graag met u mee!

Bron: GGD

 

Vraag onze
brochure aan

Bent u nieuwsgierig naar onze producten? Vraag hier gratis en vrijblijvend onze brochure aan!

Brochure aanvragen

Brochure aanvragen | Schrijver Stalinrichting

Volg ons via social media

© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?