Weidedrinkbak

Het drinkgedrag van koeien die na het weiden naar binnen komen zegt iets over de kwaliteit en smaak van het drinkwater in de weide. Om ook in de weide de hoogste melkproductie te kunnen behalen is het daarom van belang om de watervoorziening ook buiten goed voor elkaar te hebben.

Net als in de stal is daarom belangrijk om voldoende water beschikbaar te hebben in de weide, zeker als de temperaturen oplopen. Bij weidende koeien moeten er 10 procent van de weidende koeien tegelijk kunnen drinken. Tijdens de weideperiode drinken koeien en jongvee regelmatig oppervlakte water. De samenstelling van het oppervlakte water varieert enorm of het geschikt is als drinkwater. Daarnaast varieert de kwaliteit door het jaar heen ook enorm. Gebruikt u oppervlakte water? Zorg er dan voor dat u dit doet uit een bron die doorstroomt, die verkleint de kans op kiemen door stilstaand water.

Bij het nieuw Nederlands weiden moet de waterbak naar de koeien toe in plaats van de koeien naar de waterbak toe.

Bij weidende koeien moeten er 10 procent van de weidende koeien tegelijk kunnen drinken. Tijdens de weideperiode drinken koeien en jongvee regelmatig oppervlakte water. De samenstelling van het oppervlakte water varieert enorm of het geschikt is als drinkwater. Daarnaast varieert de kwaliteit door het jaar heen ook enorm. Gebruikt u oppervlakte water? Zorg er dan voor dat u dit doet uit een bron die doorstroomt, die verkleint de kans op kiemen door stilstaand water.

Bekijk ons aanbod op het gebied van watervoorzieningen hieronder

 

ONS ASSORTIMENT

Belangrijke tips om op te letten m.b.t. weidedrinkbakken:

  • De weide drinkbakken hebben altijd voldoende buffer. Om toch de waterbak vol te houden is het belangrijk dat de toevoer snelheid voldoende is. De pomp, vlotter of toevoerleidingen kan de beperkende factor zijn.
  • Staat een de weidedrinkbak ongebruikt en gevuld in de zon voor een langere periode? Maak dan eerst de waterbak schoon voordat deze door de koeien gebruikt wordt. Natte en warme omstandigheden zijn de ideale groeiomgeving voor bacteriĆ«n en kiemen.

Bij Schrijver kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan water- en weidedrinkbakken. De weidedrinkbakken zijn op maat te leveren en de toevoer kan kan per leiding of vanuit een bron. Bovendien is het mogelijk om het water uit een oppervlakte bron te pompen door middel van zonne- of windenergie.

Wilt u vrijblijvend advies? of heeft u andere vragen? Dan komen wij graag in contact met u!

DSF4275_1400x750_acf_cropped

Ik wil advies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volg ons via social media
© 2020 Schrijver Stalinrichting
Chat openen
Hallo! Hoe kan ik helpen?