Dekker, Alblasserdam

Op een nieuwe locatie in Alblasserdam bouwt Teus Dekker aan een compleet nieuw vleesveebedrijf voor 130 Limousin-zoogkoeien met jongvee. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant is de stal voorzien van de nieuwste technieken. Ook Schrijver stalinrichting mag een belangrijke bijdrage leveren aan dit project. Welzijn, uitstraling en gemak is wat deze stal kenmerkt. Dit het summum op het gebied van vleesvee-stalinrichting.

 

Deze stal is compleet ingericht met:

 

Welzijn

De flexibele onderkant van de ligboxen dragen bij aan het verhogen van het welzijn van de koe. De flexibele onderkant verminderd de kans op beschadigingen aan het dier. In de ligboxen liggen KEWplus matrassen op rol van 6 cm dik die naast comfortabel ook erg duurzaam zijn in gebruik.

Verder zijn er twee HVLS Altra air ventilatoren geplaatst voor ventilatie met maximaal rendement qua energieverbruik en luchtverdeling. Deze ventilatoren kenmerken zich door hun unieke bladen met vinnen die zorgen voor maximale luchtverdeling.

 

Gemak

De drinkbakken die we geplaatst hebben, hebben de vlotter in het midden en zijn ondiep waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Er wordt continu bruisend zuurstof in het water geblazen waardoor het water in beweging blijft. Dit is voordelig om het water schoon te houden en voorkomt bevriezing in de winter maar zorgt bovenal voor continue vers drinkwater.

Er zijn twee typen voerhekken geïnstalleerd. Het zogenoemde Jourdain Safety IV en het Jourdain Axiaal RC (met verstelbare halsmaat) voerhek met een centrale bediening, extra kopruimte en een veiligheidsfunctie.

Daarnaast is er een Jourdain behandelingspark geïnstalleerd bestaande uit een dubbele wasstraat en dressuur ruimte, wachtruimte, behandelbox en selectiepoort. Het behandelingspark is van alle gemakken voorzien zodat er veilig en eenvoudig gewerkt kan worden.

 

Uitstraling

Om de stal een vriendelijke, en natuurlijkere uitstraling te geven is de kleur groen veelal verwerkt in de stalinrichting materialen. Denk hierbij aan voerrekken, ligboxen en de vloer.

 

Kortom een niet gangbare, uitdagende klus met veel maatwerk. Wil je meer zien van dit project? Kijk dan hieronder naar de afbeeldingen en video!

Impressie

Deel deze pagina