Geld én tijd besparen?

De razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van robots zorgen ervoor dat veehouders meer tijd overhouden voor onder andere de dieren en sociale contacten. Tijd besparing is vaak niet de enige reden om een robot aan te schaffen, efficiëntie en uiteindelijk geld besparen is ook een belangrijke investeringsreden.

JOZ Moov voeraanschuifrobot

Schrijver is A-Dealer van JOZ (de grondlegger van moderne stalreiniging). JOZ heeft in 2014 een robot ontwikkelt dat zich in tegenstelling tot de mestrobot aan de andere kant van het voerhek bevindt. De innovatieve voeraanschuifrobot ontzorgt een veehouder door structureel voer aan te schuiven op geprogrammeerde tijden. Hierdoor hebben de koeien altijd de beschikking over vers voer.

Nieuwsgierig naar de besparing?

Benieuwd wat een voerrobot oplevert? Of te wel: wat je er aan tijd én geld mee bespaart? Daar heeft JOZ wat op bedacht. Een calculatietool die op basis van het aantal koeien, gemiddelde melkproductie per koe en het aantal minuten voer aanschuiven per dag berekent of de JOZ Moov voeraanschuifrobot in uw situatie interessant is. Ga naar: www.joz.nl/geldbesparen en maak uw berekening!

Bekijk hieronder de ervaringen van Melkveebedrijf Bink met de JOZ Moov voeraanschuifrobot.

Deel deze pagina