Wij zijn genomineerd!

Trots! Dit jaar zijn wij genomineerd voor de Neuheit des Jahres publieksprijs welke wordt uitgereikt tijdens Eurotier 2018. Wij zijn hier genomineerd met onze Easy-Clean Triobox. Een mooie beloning voor dit innovatieve product!

Om deze publieksprijs te winnen zijn wij stemmen nodig. Stem jij op ons? Klik op de onderstaande link!

https://www.neuheitdesjahres.de/neuheiten/easy-clean-triobox

Easy-Clean Triobox

De Easy-Clean Triobox is onderdeel van het traject ‘huisvesting met perspectief’. Met de ontwikkeling van deze triobox proberen wij zowel een optimaal klimaat voor het kalf als voor de boer(in) te creëren. Dit wordt gedaan aan de hand van drie belangrijke aspecten:

1. Arbeidsgemak
Deze Easy-Clean Triobox beschikt over een kantelbare bodem. De ingebouwde constructie maakt het mogelijk om de bodem te kantelen en zo de box leeg te maken boven de mesthoop. De lepels in de Triobox zorgen ervoor dat de box makkelijk te verplaatsen is met de heftruck.

2. Dierwelzijn
Speciale boxafmeting 1.20×1.80 geeft mogelijkheid om twee kalveren in een box te huisvesten. Elke plek heeft twee vreetopeningen. De uitneembare tussenwanden maken het ook mogelijk om er groepshuisvesting van te maken.

3. Omgeving
De geïntegreerde gieropvang zorgt ervoor dat er geen urine vrij weg kan lopen en reduceert zo het ammoniakgehalte in de Trio-box. Doordat de Easy-Clean Triobox het ammoniakgehalte laat afnemen, vermindert het de kans op longontsteking bij kalveren vanwege hun lage afweersysteem.

Deel deze pagina