Schrijver presenteert: de Schrijver Trio Easy-Clean, Kaleverhuisvesting met perspectief 

Arbeidsgemak, leefomgeving van het kalf, milieu en omgeving 

Schrijver staat niet stil als het gaat om innoveren en het zoeken naar oplossingen. Met de komst van de nieuwe fosfaatwetgeving heeft de overheid onder andere als doel: Het reduceren van ammoniak vorming in de agrarische sector. De nieuwe Trio Easy-Clean is een eerste stap om deze reductie mogelijk te maken. De box maakt het mogelijk om de urine en mest van het kalf te scheiden wat ammoniak vorming reduceert. Met zijn RVS opvangbak, en 10mm kunststofroosters blijft de mest op de roosters liggen waarna vervolgens de urine in de opvangbak terecht komt. De opvangbak beschikt over een afvoerkanaal wat de urine kan afvoeren naar de desbetreffende afstort/mestkelder.  Schrijver geeft de agrarische ondernemers de mogelijkheid om zo maatschappelijk om te gaan met het milieu met daarbij de ideale leefomgeving te creëren voor het kalf.

De Easy-Clean box is onderdeel van ‘huisvesting met perspectief,’ een project wat Schrijver samen met de provincie Overijssel gaat uitvoeren.

Arbeidscomfort 

Schrijver biedt de agrarische ondernemer arbeidsgemak en comfort door te bieden wat de boer(in) verlangt. Efficiënt en effectief werken zijn hedendaagse begrippen in het werkend Nederland. Met de komst van de EasyClean ondersteunt Schrijver de boer(in)en van Nederland in hun arbeid die dagelijks geleverd moet worden om de  kalveren gezond en sterk te laten opgroeien.

Door middel van de unieke kantelbare bodem is uitmesten met de hand verleden tijd. De constructie die is ingebouwd bied de mogelijkheid om de kantelbare bodem van de Trio-box, met daarop de mest, te legen boven de mesthoop. Dit kan door middel van de handbediening die aan de achterkant is bevestigt.

De box beschikt over lepelkokers waardoor de box makkelijk verplaatsbaar is. De kokers werken verder als borging tijdens het rijden, zodat de box stabiel blijft tijdens het verplaatsen.

Er is beschikking over LED-verlichting, eventueel gevoed met zonnecellen, wat het werk in de late uurtjes ondersteunt.

De vloer kan geleverd worden als 10 mm roostervloer of als dichte vloer.
Accessoires: De Easy-Clean Trio-boxen worden standaard geleverd met; speenemmersteun met borging, speenemmer, dubbele emmerbeugels en 2 drinkschalen (8ltr).

 

Klimaat 

Een optimaal leefklimaat creëren voor de kalveren is ons doel, passie en drijfveer.

Het klimaat wordt in regelmaat gehouden door de 40mm geïsoleerde sandwich dakpanelen en luchtschuiven aan de achterzijde van de box zorgen voor frisse luchtstroming. De kalveren staan in de box vrij van de bodem wat in de zomermaanden voor verkoeling zorgt, en in de wintermaanden het kalf niet op de koude grond laat staan.

Optimaal klimaat voorkomt problemen als PNEUMONIA. Daarnaast streven wij altijd een optimale groei na, om zo uiteindelijk een goede melkkoe te krijgen.

De RVS-opvangbak zorgt voor afvoer van de dunne fractie en reduceert zo het ammoniak gehalte in de Trio-box. Ammoniak is slecht voor dier en mens en tast voornamelijk de luchtwegen aan wanneer er een te hoge concentratie in een bepaalde ruimte aanwezig is. Doordat de Easy-Clean het ammoniakgehalte laat afnemen vermindert het de kans op longontsteking bij kalveren vanwege hun lage afweersysteem.

 

Ben jij goed voor het kalf, dan is het kalf goed voor jou!

 

 

Zie ook:

De link  naar Wageningen university  voor extra info over de huidige ammoniak status.

– Onze video over de Easy-Clean Trio-box 

 

Voor verdere informatie neem contact op met onze specialisten: 0570-53 1777

logos-partners_0000s_0019_WUR
Deel deze pagina