Werknemer van de maand: Hendry

Mensen maken het verschil! Het zijn niet alleen maar de producten, maar ook de mensen die bij Schrijver het verschil maken.

Daarom gaan we eens inzoomen op alle mensen die bij Schrijver werken. Werknemer van de maand is: Hendry.

 

Even voorstellen:

Hendry is 23 jaar oud en woont in Herxen (gemeente Wijhe) met Gerda. Ze hebben net een huis gekocht en zijn nog bezig met verbouwen. In augustus hopen ze erin te kunnen.

Hendry zijn grootste hobby is las- en constructiewerk. Naast zijn werkzaamheden bij Schrijver is hij in zijn eigen tijd druk bezig met deze hobby. Later hoopt hij dit meer te kunnen doen. Zijn andere ‘ hobby’  is zo nu en dan een biertje drinken met vrienden.

Werken bij Schrijver

Hendry werkt al ongeveer 5 jaar bij Schrijver. Voordat hij bij Schrijver is komen werken heeft hij op nog 2 andere plekken gewerkt. Zo heeft hij gewerkt bij een bruggen & sluizenbouwer en nog bij een machinebouwer. Toen heeft Martin gevraagd of hij bij Schrijver wou komen werken. Hendry was destijds geen onbekende, hij had namelijk ook tijdens zijn vmbo stage gelopen bij Schrijver.

Op de vraag of er veel is veranderd sinds hij hier werkt is zijn antwoord: ‘’Voor mij is er in tussentijd wel veel veranderd. Maar Schrijver is niet veel veranderd, ze zijn alleen groter geworden.’’ Het eerste 1,5 jaar heeft Hendry vooral Erik meegeholpen in de werkplaats. Hier hielp hij mee met lassen en constructiewerk. Toen het montagewerk toenam is Hendry een paar keer met André en Rik meegeweest, zo is hij er langzaam als monteur ingerold. Het monteren vindt hij nu leuker dan het las- en constructiewerk omdat het monteren afwisselender is.

Dag als monteur

Een dag begint voor Hendry altijd met een kopje koffie op de zaak. Daarna gaan ze, meestal samen, naar de klant toe. Ze proberen er altijd rond 07:15-07:30 te zijn. Daar aangekomen maken ze, als ze de veehouder nog niet kennen, eerst een praatje met hem om kennis te maken. Daarna gaan ze echt aan het werk! De meest voorkomende klussen zijn het monteren van boxen, voerhekken en nu ook veel stalgordijnen. Naast het monteren doet hij ook storings werk. Hoewel hij het werk als monteur leuk vindt, is hij toch veel op pad. “Je gaat vroeg weg en komt soms pas laat weer terug.”

Kortom, Hendry is een jongen die van aanpakken weet en van afwisseling in zijn werd houdt.

 

Heb je onze vorige ‘werknemer van de maand’ gemist? Lees dan hier het verhaal van Eric.

      

Deel deze pagina